Noves propostes de treball en ciencies socials

Aquí us presentem una proposta de treball amb TIC a l’aula de Ciències Socials. Es tracta per una banda d’aprofitar el recurs de crear rutes que ens ofereix el Google Earth i d’altra gravar posteriorment la ruta reproduïda  i generar un vídeo susceptible de ser editat en el seu registre d’àudio o la pista de subtítols.

Aquí us resumim els detalls:

1.- Primer descarreguem i obrim el Google Earth portable que ens facilitarà treballar des del USB . Podeu descarregar clicant aquí.

2.- Anem marcant dins de Google Earth  les localitzacions que compondran la nostra ruta, situant-les dins d’una carpeta. En el nostre cas hem agafat la Tarragona romana.

Tarragona Romana

3.- A continuació cliquem sobre la icona de gravació, que és una càmera que està en la barra d’icones. Ens situem en la primera localització i cliquem el botó vermell de REC de la càmera. De manera que es començarà a gravar allò que succeeixi en el mapa, i per això clicarem en la icona de càmera que hi ha sota dels punts localitzats a l’esquerra

Tarraco2

4.- Una vegada gravada la ruta ens apareixerà al lateral dret al final de la carpeta de localitzacions. En el nostre cas l’hem anomenat “ruta_romana” Amb el botó dret podem gravar aquesta ruta per desprès repartir-la als nostres alumnes o per emprar-la en una altre classe. Aquí teniu la ruta en format kmz que us podeu descarregar i després carregar en el vostre Google Earth.

Podeu descarregar la ruta que podeu reproduir amb el Google Earth si la carregeu des del Menú “Archivo | Abrir

5.- El següent pas es descarregar i executar el programa Camstudio que ens permet gravar en vídeo les imatges de la pantalla. Podeu descarregar la versió portable clicant aquí.

6.- A continuació delimitem la zona de gravació i procedim a gravar la reproducció de la ruta que hem dissenyat abans. Hi han molts i bons tutorials de Camstudio.  Cliqueu aquí la play-list que us hem preparat.

Camstudio

7.- Una vegada obtinguda la gravació, podem optar per treballar:

  • Les pistes d’àudio del vídeo, afegint comentaris del que veuen en les imatges.
  • La retolació de subtítols explicant els continguts.

Per fer una o altre tasca trobareu més informació en el post ja publicat: “Tractament de vídeo amb eines portables II”.

Veureu que hem penjat a youtube sense fer cap “post-edició”,  el vídeo capturat a partir de la gravació de la ruta_romana que ens hem descarregat:

Share Button