Estoig Digital

Portal orientat a la recopilació de recursos i estrategies per fer a l'aula amb aplicacions portables i gratuites

És evident que si a l’aula disposem de noves eines i recursos també hem de plantejar les activitats docents de manera diferent. Estem per això davant del repte de crear noves estratègies i nous tipus d’activitats didàctiques.

Us plantegem un nou tipus d’activitat, “analitzar la seqüència d’imatges d’un vídeo per aprendre“.  Els passos a seguir son:

1.- Descarregar-se o repartir el vídeo de treball
2.- Amb el programa ImageGrab capturem els frames més o menys consecutius . Podeu descarregar el programa clicant aquí.

Per gravar el frame actual cal prémer “F5” i ens el grava a la carpeta que li haguem indicat per defecte es la carpeta del programa. També podem programar un proces de captura automàtic cada x temps, clicant sobre la icona del rellotge.

3.- Amb un altre programa de tractament d’imatges com Irfanview seleccionem tots els frames capturats i generem una imatge panoràmica que recull totes les captures fetes. De manera que ens queda una única imatge que ens facilita el seu us i evita que perdem alguns dels frames. Podeu descarregar el programa clicant aquí.

Irfanview Panoramica

Per crear la imatge panoràmica, anirem a l’opció del Menú File |  Thumbnails que ens obrirà una finestra en la que veurem les imatges de la carpeta escollida. Seleccionem les imatges que volem incloure i des del  Menú File | Start panorama dialog whith  seleted files podrem crear una imatge panoràmica que agrupara totes les imatges escollides

Finalment  el resultat seria el següent :

Panoramica mate

El que ens cal ara és ser imaginatius i veure en cada àrea o matèria quines possibilitats d’aprenentatge li podem treure que segur que son forces. Podeu afegir la vostra proposta en l’apartat de comentaris.

Share Button

Comments are closed.

Translate

Buscar al lloc

L'estoid digital a la xarxa