La captura de frames com activitat educativa

És evident que si a l’aula disposem de noves eines i recursos també hem de plantejar les activitats docents de manera diferent. Estem per això davant del repte de crear noves estratègies i nous tipus d’activitats didàctiques.

Us plantegem un nou tipus d’activitat, “analitzar la seqüència d’imatges d’un vídeo per aprendre“.  Els passos a seguir son:

1.- Descarregar-se o repartir el vídeo de treball
2.- Amb el programa ImageGrab capturem els frames més o menys consecutius . Podeu descarregar el programa clicant aquí.

Per gravar el frame actual cal prémer “F5” i ens el grava a la carpeta que li haguem indicat per defecte es la carpeta del programa. També podem programar un proces de captura automàtic cada x temps, clicant sobre la icona del rellotge.

3.- Amb un altre programa de tractament d’imatges com Irfanview seleccionem tots els frames capturats i generem una imatge panoràmica que recull totes les captures fetes. De manera que ens queda una única imatge que ens facilita el seu us i evita que perdem alguns dels frames. Podeu descarregar el programa clicant aquí.

Irfanview Panoramica

Per crear la imatge panoràmica, anirem a l’opció del Menú File |  Thumbnails que ens obrirà una finestra en la que veurem les imatges de la carpeta escollida. Seleccionem les imatges que volem incloure i des del  Menú File | Start panorama dialog whith  seleted files podrem crear una imatge panoràmica que agrupara totes les imatges escollides

Finalment  el resultat seria el següent :

Panoramica mate

El que ens cal ara és ser imaginatius i veure en cada àrea o matèria quines possibilitats d’aprenentatge li podem treure que segur que son forces. Podeu afegir la vostra proposta en l’apartat de comentaris.

Share Button